Ja, den er god nok! Det er en Samsung CLP-300 der er inde i en Xerox Phaser 6110N. – Eller også er det omvendt.

Jeg skulle installere Windows 7 64-bit på en computer, der før havde kørt et par år med en Vista 64-bit. Tilsluttet computeren er en laserprinter – en Xerox Phaser 6110N printer. Som egentlig er en ganske fin laserfarveprinter, der kan kobles direkte på netværket.

Printeren havde fungeret ganske upåklageligt i Windows Vista 64-bit, med den medfølgende driver. Men jeg får fyret op under Windows 7, som jo ellers er et lækkert styresystem, som man jo til enhver er at foretrække frem for Vista. Alt kører perfekt lige ind til jeg skal installere printerdriveren. Først bruger jeg bare den medfølgende driver CD til printeren, men den siger at operativsystemet ikke er understøttet. Jeg prøver mig frem med at køre den i kompatibilitets mode, men uden held. Søger google tyndt, og syntes efterhånden jeg har været producentens hjemmeside igennem 50 gange, for at finde en driver der virker i Windows 7 64 bit.

Det var da sådan begyndt at irritere mig ret meget, at jeg ikke kunne få det skidt til at virke. Jeg tager så fat på google søgningerne igen, og når helt frem til den 17. side, før jeg finder noget interessant. Normalt plejer de brugbare resultater jo at være på en af de første sider, men denne gang skulle det vise sig ikke at være tilfældet.

Det viser sig at hardwaren i en Xerox Phaser 6110N er præcis magen til hardwaren i en Samsung CPL-300 printer. Her klør jeg mig lidt i håret, og tænker; at det var sgu da noget mærkeligt noget. Men tænker også, at så må driveren til Samsungs printer, da også virke til Xerox. Så må jeg jo bare håbe at de har lavet en til Windows 7 64 bit. Og det havde de. Jeg får driveren hentet, og får den installeret, og wupti, så virker printeren Xerox Phaser 6110N med driveren til en Samsung CPL-300. Men som det ses på billederne, så ligner de også hinanden en del. Bortset lige fra “kabinettet”

Der er ikke noget jeg hader mere, end når der er noget jeg ikke kan få til at virke.
– Men der er ikke noget bedre end når man så langt om længe får det til at virke 😛

Tror vist nok der står 1-0 til mig over for den printer 😀