Canton Fair afholdes i Guangzhou (Kinesisk navn: Guangzhou, Englesk navn: Canton)
Derfor vil nogen kinesere kalde det Guangzhou fair.

Messen den afholdes to gange om året, i April og Oktober.
Selve messen er delt op ti 3 faser:
Første: Elektronik
Anden: Home Interior
Tredje: Tøj og tekstiler
Der kan godt være visse overlap mellem faserne, forstået på den måde at nogen “vendors” / udstillere, er til stede på 2 faser.
Visa
Da, det ligger i Kina, skal alle der skal med på forhånd søge om visum til Kina. Dette foregår fra Chinese Visa Application Center i København. Det nemmeste er at indlevere personligt. Du kan godt indlevere ansøgningen både på vegne af dig selv og dine ansatte.
Det foregår ved at du udfylder en formular online: https://www.visaforchina.org/CPH_EN/
Printer den, samt vedlægger kopi af billedsiden af pas, samt pasfoto.
Det tager 3-5 dage at få Visum, og koster omkring 600 kr./person. Du kan også sende den med posten. Dette koster et mer-gebyr på 200-300 kr.
For at kunne søge visum skal du først have: Flybilletter, Hotelbooking, Officiel invitation fra kinesisk virksomhed.
 
Flybilletter
Guangzhou er Kinas 3. største by, og har en stor international lufthavn, hvor der er direkte forbindelser til Lufthansas hub i Frankfurt, KLM’s i Amsterdam, og Finnair’s i Helsinki.
Man kan normalt altid finde dem til 6000 kr. tur/retur. Hvis du er heldig kan du få dem til 4000
Shenzhen der ligger 75 km sydøst derfra, er Kinas 4. største by, og der går lyntog til Guangzhou på omkring 45 min. Denne lufthavn er også en mulighed
Hong Kong ligger 150 km fra Guangzhou, sydøst forbi Shenzhen og denne lufthavn er bestemt også en mulighed.
Der går direkte tog på ca. 1½-2 timer fra Hong Kong til Guangzhou. Det er typisk lidt billigere at flyve til Hong Kong, og med bedre forbindelser til DK, men vær opmærksom på at i nok skal booke tog i forvejen, da de op til Canton Fair er udsolgt. (Så kan man bruge en kombination af metro og lokaltog der tager 2-3 timer).
Hong Kong har eget visa-system, og dertil skal i ikke bruge Visa til selve Hong Kong. Men det skal i til Guangzhou, da det er en del af Mainland china. Og derfor skal i stadig søge visa.
Hvis du vil have billige og gode billetter, så vær lidt fleksibel med afrejselufthavn og ankomstlufthavn. Nogengange er afrejse fra Billund billigst, andre gange er det København. Hamborg er også en mulighed.
Jeg har de sidste mange år altid brugt momondo.dk til at finde de billigste flybilletter. Det giver et godt og overskueligt overblik, og der er mulighed for at justere ankomst og afrejsetidspunkter så det passer med messen.
Det er altid lidt svært at vurdere hvornår man skal bestille. Priserne på flybilletter varirer meget ofte, og er afhængige af faktorer som tid på dagen du bestiller. Det er typisk billigst at rejse på tirsdage og torsdage – og undgå fredag-søndag. Dertil er der nogengange “tilbud” på billetter ved fx. KLM, Lufthansa eller Norwegian. Så som med så mange andre ting, kan det betale sig at købe, hvis du synes det er billigt. Fra Danmark er en retur-rejse til 4000 kr. billigt. Det kan måske godt fås ned til 3000 kr. hvis du er heldig at ramme en promotion. Hvis den koster mere end 6500-7500 kr. Så prøv at søg på andre datoer – for det kan som regel godt fås billigere.
Men en hovedregel er. Bestil i god tid, og bestil når du er tilfreds med prisen. Hvis prisen er god, får du ikke noget ud af at vente. Jeg har tit ventet, og så står man der og er nødt til at betale en højere pris for billetterne – for afsted, det skal man jo.
Hotelbooking
Denne post er en af de dyreste i forbindelse med deltagelse på Canton Fair. Kineserne har luret, at der er gode muligheder for at tage overpriser for alle hoteller, i hele den periode der er messe.
Vi plejer at betale 800-1000 kr. pr. nat. (I et rum til 2 personer, men der kan godt stilles en ekstrra seng op u/b)
Vi plejer at bruge Jianguo Hotel, der ligger lige ved metroen, og togstationen. Og de har gratis shuttle bus til messen hver halve time om morgnen.
Deres Wi-Fi er godt.
Det er en af de ting der aldrig er en selvfølge i Kina. Det er at Wi-Fi er godt.
Hvis du skal bruge Facebook, Alt der har noget med Google at gøre, og lign. Så skal du bruge VPN. Men på dette hotel kører de allerede igennem VPN.
Som så mange andre, så anbefaler jeg at tjekke Hotels.com og Agoda.com for hotelbookinger. Hotels.com har jeg brugt utallige gange, og de har en fed ordning, så du bl.a. kan få én overnatning gratis, for hver 10. overnatning du har. Agoda.com har tilgengæld prisgaranti på alle bookinger. Jeg anbefaler at tjekke begge sider, for at finde den bedste pris 🙂


Officiel invitation
Dette er et ufravigeligt krav at man skal have en invitation fra en Kinesisk virksomhed.
Den skal være personlig til alle deltagere, og bestå af Navn, og Pasnummer.
Det plejer dog at være nemt at få en leverandør eller Canton Fair til at lave en, og er ikke noget der volder større problemer.
Hvis du har nogen spørgsmål eller har brug for hjælp så sig endelig til 🙂
Du kan fange mig på mail@mortenbennedsen.dk